Voorwaarden en tarief

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning van de overheid voor Kinderopvang moeten er aan wettelijke voorwaarden worden voldaan. Zo moet de gastouder en de opvanglocatie voldoen aan de wettelijke eisen zoals omschreven in de wet kinderopvang (zoals o.a. opleiding, veiligheid en hygiëne, hier controleert de GGD op). En de facturering dient via het gastouderbureau te verlopen (kassiersfunctie).
Feikje’s Berneplak voldoet aan deze wettelijke voorwaarden. Hierdoor kom je als ouder(s) die kiezen voor de kleinschalige kinderopvang van Feikje’s Berneplak in aanmerking voor Kinderopvang Toeslag.

Feikje’s Berneplak is een zelfstandige onderneming. In samenwerking met gastouderbureau’s en ouders komen we afspraken en de dienstverlening overeen, waardoor de kleinschalige kinderopvang als in de wet beschreven staat tot stand komt. Er zal ten alle tijde een gastouderbureau in de opvang overeenkomst betrokken moeten zijn om u het recht op kinderopvang toeslag te kunnen geven. Welk gastouderbureau dit is, is in overleg bespreken. Feikje’s Berneplak is bij verschillende gastouderbureau’s in samenwerking aangesloten. Zo kunnen gezinnen altijd kiezen wat bij ze past.

Feikje’s Berneplak hanteert per 1 januari 2018 een uurtarief van €5,75 per kind. Klik op Gastouderbureaus voor de bureaukosten per gastouderbureau. Om vrijblijvend je netto kinderopvang kosten te berekenen kunt u op de website van de belastingdienst een berekening invoeren, de link naar deze pagina kunt u vinden onder het kopje Belastingdienst. Dit kan ook met het Gastouderbureau naar keus vrijblijvend in kaart gebracht worden.